Μαθημα συμπεριληψης σε Γυμνασιο για τα ατομα με αναπηρια

Μαθημα συμπεριληψης σε Γυμνασιο για τα ατομα με αναπηρια

Πώς ανεβαίνεις στο αεροπλάνο; Είναι καλύτερη η κατάσταση για τα άτομα με αναπηρία στο εξωτερικό; Πώς κοιμάσαι; Γιατί είναι αμαξίδιο και όχι αναπηρικό καροτσάκι; Βροχή ερωτήσεων για τη ζωή του και την καθημερινότητά του δέχθηκε το πρωί ο αθλητής στο παραολυμπιακό άθλημα boccia Γιώργος Τοπούζης από τους μαθητές της Γ’ Τάξης του Γυμνασίου Χασιώτη στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή στο πλαίσιο του μαθήματος Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή.

Συνοδευόμενος από την Ελευθερία Καστρινάκη, η οποία κατασκευάζει εξοπλισμό για το παραολυμπιακό άθλημα boccia, ο κ. Τοπούζης απάντησε αφοπλιστικά στις ερωτήσεις των μαθητών για την αναπηρία του και τον τρόπο ζωής του. Είπε ότι η αναπηρία του λέγεται σπαστική τετραπληγία και εξήγησε ότι η έντονη σπαστικότητα που έχει, δηλαδή ο υπερβολικός μυϊκός τόνος, τον αναγκάζει να κουνιέται ολόκληρος και να έχει δυσκολίες ακόμη και να κοιμηθεί.

https://www.amna.gr/macedonia/article/711717/Mathima-sumperilipsis-se-Gumnasio-gia-ta-atoma-me-anapiria?fbclid=IwAR3cdxlu9ju1xF70mHms-IcaRX9q9BHopl2JRShksUQe-yVq9zb9Qod69vE

Discover more from Loud Art & Inclusion

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading