Αθανασία Καρρά

Member


Η Αθανασία Καρρά είναι Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και Μουσικός, με έδρα την Θεσσαλονίκη. Απόφοιτη του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, με κατεύθυνση Εκπαίδευση Ατόμων με Αναπηρία, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με μετεκπαιδεύσεις στην αναπηρία και την συμπερίληψη, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εργάζεται ως εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης.
Το 2022 έγινε δεκτή ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Δι-Ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένη – Κλινική Κοινωνιολογία και Τέχνη» του Τμήματος Κοινωνιολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Είναι πτυχιούχος Πιάνου με βαθμό Άριστα, του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, πραγματοποιώντας συναυλίες και συνεργασίες με ορχήστρες της πόλης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και επιμορφωτικές ημερίδες μουσικοκινητικής, κοινοτικής μουσικής και έχει οργανώσει δράσεις ενδυνάμωσης και ανάδειξης ζητημάτων των αναπήρων, με εργαλείο την τέχνη και συγκεκριμένα την μουσική, σε συνεργασία με αναπήρους και φορείς της πόλης της Θεσσαλονίκης. Από το 2023 συνεργάζεται με την ΑΜΚΕ ΒΑΚΧΑΙ, υλοποιώντας εργαστήρια μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά 3-6 ετών.

Τον Ιούλιο του 2023 συμμετείχε στην 9η Θερινή Ακαδημία Μουσικής Παιδαγωγικής με τίτλο: “Με εργαλείο τον κύκλο: ένα βιωματικό εργαστήρι ομαδικού αυτοσχεδιασμού με μοναδικά όργανα τη φωνή και το κρουστό”, με την Αγγελική Τουμπανάκη & την Μίτσυ Ακογιούνογλου, του Ιουνίου Πανεπιστημίου.

Είναι εθελόντρια και μέλος της ορχήστρας του International Festival “Reflection of Disability in Art”, από το 2018, χρόνο έναρξής του, έως σήμερα και τακτικό μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Φίλων ΑμεΑ – «Δράση για το κάτι άλλο», στο οποίο και εργάζεται τα τελευταία 5 χρόνια, πραγματοποιώντας, μεταξύ άλλων, εργαστήρια μουσικής σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αναπηρία.